Змешаны халадзец

Склад:

● свіная голень,

● свіная ножка,

● ялавічная голень (500 г),

● тушка пеўня / гусака / качкі (½ шт.),

● цыбуля (2 шт.),

● лаўровы ліст (2–3 шт.),

● часнок,

● чорны перац гарошкам,

● молаты перац, соль.

Гатаванне

Ножку і галёнку прасмаліць, ачысціць і прамыйць. Ножку разрэзаць уздоўж напалову, галёнку і птушку пасекчы, скласці ў рондаль, заліць халоднай вадой так, каб узровень быў на 2–4 см вышэй за мяса, і паставіць на агонь. Калі пачне закіпаць, зняць пену, дадаць гародніну, спецыі, пасаліць і варыць на вельмі слабым агні, пакуль мяса не стане адлучацца ад костак (3–4 гадзіны). Калі булён адстоіцца, сабраць з яго тлушч. Зліць. Аддзяліць мяса ад костак, вялікія кавалкі парэзаць, пакласці ў кубкі. Заправіць булён здробненым часноком, соллю, перцам па смаку, працадзіць, разліць у кубкі і паставіць у халоднае месца. Да халадца падаць воцат і хрэн.

Дзе пакаштаваць

Аграсядзіба Паўлінава

Аніпчанка Алена

+375 (29) 726-64-69

+375 (29) 723-63-42

onipka@yandex.ru

Брэсцкая вобл., Баранавіцкі р-н, в. Паўлінава, вул. Падлесная, д. 6

Агроусадьба

Каментары