Склад:
● бульба (1 кг),
● мука пшанічная (100 г),
● яйка курынае (1 шт.),
● сода (на кончыку нажа),
● алей сланечнікавы (50 г),
● соль і спецыі па смаку;
соус:
● грыбы сушаныя або свежыя (50 г),
● мука пшанічная (1 ст. л.),
● цыбуля (20 г),
● соль і спецыі па смаку.
Гатаванне
Бульбу ачысціць, прамыць, нацерці на буйную тарку. Дадаць яйка, муку, добра перамяшаць, заправіць соллю і перцам. Разагрэць на патэльні алей, лыжкай выкласці дранікі і абсмажыць іх на сярэднім агні з двух бакоў да з’яўлення залацістага колеру.
Гатаванне соуса
Замачыць грыбы ў халоднай вадзе на 2 гадзіны. Зліць воду з грыбоў, працадзіць і адварыць грыбы ў гэтым жа настоі. Гатовыя грыбы і цыбулю абсмажыць на алеі. Муку абсмажыць на сухой патэльні, грыбны адвар (2 шклянкі) астудзіць, дадаць у муку, варыць 5 хвілін. Уліць да смажаных грыбоў, пасаліць і варыць 10 хвілін. Дранікі падаваць з грыбным соусам.
Дзе пакаштаваць
Аграсядзіба “Оптына”
Валкавец Вольга, Валкавец Уладзімір
+375 (21) 593-31-72
+375 (29) 861-15-48
Віцебская вобл., Расонскі р-н, в. Забор’е, вул. Берагавая, д. 4А
Каментары