Юха з пеўня

Склад:

· курыны булён,

· рыба,

· цыбуля (1 шт.),

· морква (1 шт.),

· спецыі (чорны і духмяны перац),

· лаўровы ліст,

· кроп,

· соль.

Гатаванне

Зварыць курыны булён (смачнейшы з хатняй птушкі). Пакласці ў булён любую дробную вычышчаную рыбу (плотка, акунь, лінь): чым больш гатункаў рыбы, тым лепш. Варыць да гатоўнасці рыбы, каля 30 хвілін. Таксама ў булён дадаць цэлую цыбуліну (зняць верхні пласт шалупіны але не цалкам, так булён будзе залацістага колеру), цэлую вычышчаную моркву, спецыі: чорны і духмяны перац, соль па смаку. Калі булён зварыцца, працадзіць праз друшляк, дадаць рыбныя клёцкі, парэзаную бульбу, моркву і варыць яшчэ 30 хвілін. За 5 хвілін да гатовасці дадаць лаўровы ліст і кроп.

Дзе пакаштаваць

Аграсядзіба Петухоўшчына

Кордыш Крысціна, Герцава Юлія

+375 (29) 211-48-68

+375 (29) 510-54-65

info@petushki.by

Віцебская вобл., Браслаўскі р-н, хутар Петухоўшчына

Агроусадьба

Каментары

Беларускае грамадскае аб'яднанне Адпачынак у вёсцы
Беларусь, Мінск, вул. Дуніна-Марцінкевіча, 6
E-mail: info@ruralbelarus.by
Вэб-сайт: www.ruralbelarus.by
Кантактныя тэлефоны
(+375 17) 318-04-65
(+375 17) 319-01-74
(+375 44) 590-19-10
Іншыя праекты
Greenways.by
Volozhin4all.by

Гэты вэб-сайт мадэрнізаваны і падтрымліваецца пры фінансавай падтрымцы Еўрапейскага Саюза ў рамках праекта Nr. ENI-LLB-1-016 «Захаванне і садзейнічанне прасоўванню кулінарнай спадчыны і традыцыйных рамёстваў» (BELLA CULTURE).
Яго змест з'яўляецца выключнай адказнасцю Беларускага грамадскага аб'яднання «Адпачынак у вёсцы» і не з'яўляецца адлюстраваннем афіцыйнай пазіцыі Еўрапейскага Саюза.