Яблыкі з печы

Склад:

●яблыкі (кіслыя, цвёрдыя, познія гатункі; класіка – антонаўка),

●чорны жытні хлеб,

●цвёрды мёд.

Гатаванне

Бляху змазваць алеем ці салам. Раскласці лусты чорнага жытнага хлуба. На лусты хлеба пакласці памытыя яблыкі. Папярэдне трэба абрэзаць хвосцікі і зверху вузкім нажом выбраць асяродак з косткамі. Выразаная прастора запаўняецца цвёрдым мёдам.

Запякаць у печы ад 20 да 30 хвілін. Але трэба наглядаць, каб не распаўзліся праз 15 хвілін.

Выдатны хутарскі дэсэрт: смачныя і яблыкі, і хлеб. Падаецца напрыканцы вячэры.

Дзе пакаштаваць

Аграсядзіба Засьцянак Скрыплеў
Грынь Васіль
+375 (29) 631-85-69
[email protected]
Мінская вобл., Валожынскі р-н, в. Засьцянак Скрыплеў, д. 5

Агроусадьба

Каментары