Яблыкі з печы

Склад:

●яблыкі (кіслыя, цвёрдыя, познія гатункі; класіка – антонаўка),

●чорны жытні хлеб,

●цвёрды мёд.

Гатаванне

Бляху змазваць алеем ці салам. Раскласці лусты чорнага жытнага хлуба. На лусты хлеба пакласці памытыя яблыкі. Папярэдне трэба абрэзаць хвосцікі і зверху вузкім нажом выбраць асяродак з косткамі. Выразаная прастора запаўняецца цвёрдым мёдам.

Запякаць у печы ад 20 да 30 хвілін. Але трэба наглядаць, каб не распаўзліся праз 15 хвілін.

Выдатны хутарскі дэсэрт: смачныя і яблыкі, і хлеб. Падаецца напрыканцы вячэры.

Дзе пакаштаваць

Аграсядзіба Засьцянак Скрыплеў
Грынь Васіль
+375 (29) 631-85-69
info@greenteam.by
Мінская вобл., Валожынскі р-н, в. Засьцянак Скрыплеў, д. 5

Агроусадьба

Каментары

Беларускае грамадскае аб'яднанне Адпачынак у вёсцы
Беларусь, Мінск, вул. Дуніна-Марцінкевіча, 6
E-mail: info@ruralbelarus.by
Вэб-сайт: www.ruralbelarus.by
Кантактныя тэлефоны
(+375 17) 318-04-65
(+375 17) 319-01-74
(+375 44) 590-19-10
Іншыя праекты
Greenways.by
Volozhin4all.by

Гэты вэб-сайт мадэрнізаваны і падтрымліваецца пры фінансавай падтрымцы Еўрапейскага Саюза ў рамках праекта Nr. ENI-LLB-1-016 «Захаванне і садзейнічанне прасоўванню кулінарнай спадчыны і традыцыйных рамёстваў» (BELLA CULTURE).
Яго змест з'яўляецца выключнай адказнасцю Беларускага грамадскага аб'яднання «Адпачынак у вёсцы» і не з'яўляецца адлюстраваннем афіцыйнай пазіцыі Еўрапейскага Саюза.