Пірог “Разыначка”

Склад:

● малако (1 шклянка),

● яйкі (3 шт.),

● яечныя бялкі (5–6 шт.),

● сметанковае масла (100 г),

● мука (200 г),

● цэдра цытрыны,

● цукар (каля 2 шклянак),

● разынкі (200–300 г),

● грэцкія арэхі,

● курага,

● мак (100 г).

Гатаванне

Шклянка малака, дрожджы, 3 яйкі, 100 г сметанковага масла, 200 г мукі ўзбіць міксерам, дадаць цэдру 1 цытрыны і цукар. Цеста пакінуць на суткі ў халадзільнік. Дастаць з халадзільніка і праз паўгадзіны дадаць яшчэ столькі мукі, колькі возьме цеста.

Начынне: узбіць 5–6 бялкоў з 2 шклянкамі цукру, дадаць 200–300 г разынак, грэцкіх арэхаў, курагі, 100 г маку. Частку цеста раскачаць у тонкі блін, пакласці начынне і скруціць рулецік, разрэзаць яго на аднолькавыя часткі і паставіць вертыкальна ў духоўку на 1 гадзіну (выпякаць пры тэмпературы 150–180 °С).

Дастаць з духоўкі, астудзіць і падаць да стала. Лічыцца святочнай стравай.

Дзе пакаштаваць

Аграсядзіба Палянка

Рудак Наталля

+375 (29) 514-92-99

morgana_n@mail.ru

Віцебская вобл., Глыбоцкі р-н, в. Сапеліна, вул. Азёрная, д. 15

Агроусадьба

Каментары