Медавуха

Склад:

● рамка з мёдам,

● хмель,

● вада,

● дрожджы.

Гатаванне

Ваду кіпяціць, а затым астудзіць да 50 °С. Калі распускаць мёд у больш гарачай вадзе, ён траціць большасць сваіх карысных уласцівасцяў, а некаторыя спецыялісты сцвярджаюць, што ён і зусім становіцца шкодным. Мёд распускаецца разам з воскам. Гэта робіцца ў першую чаргу для таго, каб разам з мёдам у напой патрапілі такія каштоўныя прадукты пчалярства, як пярга і маткавае малачко. Таму самыя лепшыя рамкі для медавухі – гнездавыя, дзе шмат пяргі і маткавага і трутневага малачка. Менавіта праз іх атрымліваецца не проста напой, а гаючы эліксір.

Затым запраўленая мёдам, хмелем і дрожджамі ёмістасць ставіцца ў цёплае месца, і мядок бродзіць два тыдні. Пасля гэтага яго трэба адцадзіць. Мацунак медавухі залежыць ад колькасці мёду і вагаецца ад 6 да 10 °С.

Дзе пакаштаваць

Аграсядзіба Прылессе

Рукшта Сяргей

+375 (29) 649-33-33

+375 (33) 649-44-44

rukshta@mail.ru

Мінская вобл., Мінскі р-н, в. Прылессе, вул. Лясная, д. 21

Агроусадьба

Каментары

Беларускае грамадскае аб'яднанне Адпачынак у вёсцы
Беларусь, Мінск, вул. Дуніна-Марцінкевіча, 6
E-mail: info@ruralbelarus.by
Вэб-сайт: www.ruralbelarus.by
Кантактныя тэлефоны
(+375 17) 318-04-65
(+375 17) 319-01-74
(+375 44) 590-19-10
Іншыя праекты
Greenways.by
Volozhin4all.by

Гэты вэб-сайт мадэрнізаваны і падтрымліваецца пры фінансавай падтрымцы Еўрапейскага Саюза ў рамках праекта Nr. ENI-LLB-1-016 «Захаванне і садзейнічанне прасоўванню кулінарнай спадчыны і традыцыйных рамёстваў» (BELLA CULTURE).
Яго змест з'яўляецца выключнай адказнасцю Беларускага грамадскага аб'яднання «Адпачынак у вёсцы» і не з'яўляецца адлюстраваннем афіцыйнай пазіцыі Еўрапейскага Саюза.