Квас хатні

Склад:

● вада,

● скарынкі жытняга хлеба,

● цукар,

● дрожджы.

Гатаванне

На крынічнай вадзе тэмпературай прыкладна 40 °С замачыць скарынкі жытняга (чорнага) хлеба (без дадаткаў). Дадаць цукар і трохі дрождж для закваскі. Паставіць у цёплае месца на 2–3 сутак (у залежнасці ад пары года). Праз марлю зліць вадкасць у трохлітровы слоік, паставіць у халоднае месца (можна ў падвал, у халадзільнік) на 3 сутак.

Вельмі прыемна піць летам у спякоту і пасля лазні.

Дзе пакаштаваць

Аграсядзіба ЛолуаЛолуа Алена+375 (29) 628-01-61

lolua.e@mail.ru

Мінская вобл., Лагойскі р-н, в. Панізоўе, вул. Набярэжная, д. 60

Агроусадьба

Каментары

Беларускае грамадскае аб'яднанне Адпачынак у вёсцы
Беларусь, Мінск, вул. Дуніна-Марцінкевіча, 6
E-mail: info@ruralbelarus.by
Вэб-сайт: www.ruralbelarus.by
Кантактныя тэлефоны
(+375 17) 318-04-65
(+375 17) 319-01-74
(+375 44) 590-19-10
Іншыя праекты
Greenways.by
Volozhin4all.by

Гэты вэб-сайт мадэрнізаваны і падтрымліваецца пры фінансавай падтрымцы Еўрапейскага Саюза ў рамках праекта Nr. ENI-LLB-1-016 «Захаванне і садзейнічанне прасоўванню кулінарнай спадчыны і традыцыйных рамёстваў» (BELLA CULTURE).
Яго змест з'яўляецца выключнай адказнасцю Беларускага грамадскага аб'яднання «Адпачынак у вёсцы» і не з'яўляецца адлюстраваннем афіцыйнай пазіцыі Еўрапейскага Саюза.