Крупнік

Склад (на 3-літровы казан):

● мяса (свініна, казляціна, бараніна),

● пярловыя ці ячная крупа (200 г),

● замочаная фасоля (100 г),

● цыбуля (1–2 шт.),

● бульба.

Гатаванне

1/3 частка сагана запоўніць мясам (свініна, казляціна, бараніна) на костцы, засыпаць 200 г прамытай крупы, 100 г замочанай фасолі, 1–2 абабраныя непарэзаныя цыбулі, наверх (1/3 частка) – непарэзаная абабраная бульба.

Прыправы: соль, перац чорны гарошкам, лаўровы ліст, 5–6 гваздзічын – па смаку.

Усё заліць вадой па самы край.

Гатоўнасць вызначаецца калі крупы праварыцца і мяса будзе сасклізваць з косткі.

Накрыты саган паставіць у напаленую печ на 4 гадзіны. На пачатку 3-й гадзіны – дастаць і паглядзець, каб не выкіпела вада, калі выкіпела – даліць зноў да краю.

Можна ставіць на ноч у натопленую печ, на раніцу – усё цёплае і смачнае. Плотны сняданак памагае удзень добрат працаваць фізічна.

Дзе пакаштаваць

Аграсядзіба Засьцянак Скрыплеў
Грынь Васіль
+375 (29) 631-85-69
info@greenteam.by
Мінская вобл., Валожынскі р-н, в. Засьцянак Скрыплеў, д. 5

Агроусадьба

Каментары

Беларускае грамадскае аб'яднанне Адпачынак у вёсцы
Беларусь, Мінск, вул. Дуніна-Марцінкевіча, 6
E-mail: info@ruralbelarus.by
Вэб-сайт: www.ruralbelarus.by
Кантактныя тэлефоны
(+375 17) 318-04-65
(+375 17) 319-01-74
(+375 44) 590-19-10
Іншыя праекты
Greenways.by
Volozhin4all.by

Гэты вэб-сайт мадэрнізаваны і падтрымліваецца пры фінансавай падтрымцы Еўрапейскага Саюза ў рамках праекта Nr. ENI-LLB-1-016 «Захаванне і садзейнічанне прасоўванню кулінарнай спадчыны і традыцыйных рамёстваў» (BELLA CULTURE).
Яго змест з'яўляецца выключнай адказнасцю Беларускага грамадскага аб'яднання «Адпачынак у вёсцы» і не з'яўляецца адлюстраваннем афіцыйнай пазіцыі Еўрапейскага Саюза.