Гусь запечаная з яблыкамі

Склад:

● гусь,

● соль (2 ст. л.),

● чырвоны мелены перац (2 ст. л.),

● алей (2 ст. л.),

● невялікія яблыкі (5–6 шт.).

Гатаванне

Вытрыбушыць тушку, замачыць яе ў халоднай вадзе. Нацерці соллю, часнаком, чырвоным перцам і алеем, марынаваць не меней за суткі.

Унутр пакласці цэлыя невялікія хатнія яблыкі або палоўкі, зашыць брушка, пакласці ў рукаў для запякання і запякаць у разагрэтай духоўцы 2,5 гадзіны пры 180 °С.

Дзе пакаштаваць

Аграсядзіба Марчукова хата

Рудзевіч Франц

+375 (44) 752-48-11

rudevich.1992@mail.ru

Гродзенская вобл., Шчучынскі р-н, г. п. Страўнік, вул. 17 Верасня, д. 51

Агроусадьба

Каментары

Беларускае грамадскае аб'яднанне Адпачынак у вёсцы
Беларусь, Мінск, вул. Дуніна-Марцінкевіча, 6
E-mail: info@ruralbelarus.by
Вэб-сайт: www.ruralbelarus.by
Кантактныя тэлефоны
(+375 17) 318-04-65
(+375 17) 319-01-74
(+375 44) 590-19-10
Іншыя праекты
Greenways.by
Volozhin4all.by

Гэты вэб-сайт мадэрнізаваны і падтрымліваецца пры фінансавай падтрымцы Еўрапейскага Саюза ў рамках праекта Nr. ENI-LLB-1-016 «Захаванне і садзейнічанне прасоўванню кулінарнай спадчыны і традыцыйных рамёстваў» (BELLA CULTURE).
Яго змест з'яўляецца выключнай адказнасцю Беларускага грамадскага аб'яднання «Адпачынак у вёсцы» і не з'яўляецца адлюстраваннем афіцыйнай пазіцыі Еўрапейскага Саюза.