Ядлоўцавы квас

Склад:

● спелыя ягады ядлаўцу (1 кг),

● дрожджы (30 г),

● мёд (1–2 шклянкі),

● вада (10 л).

Гатаванне

У ступцы ягады ядлаўцу здрабніць драўляным песцікам, заліць вадой, давесці да кіпення. Кіпяцяць 30 хвілін. Адвар працадзіць і зліць у рондаль. Крыху адвару адліць і развесці ў ім дрожджы. У рондаль дадць мёд і разведзеныя дрожджы. Накрыць яе марляй і пакінуць для браджэння на 10–12 гадзін, пасля чаго квас разліць у бутэлькі, закаркаваўшы іх. Захоўваюць на холадзе.

Дзе пакаштаваць

Фальварак У Рыся

Казюк Яніна

+375 (29) 882-95-45

yanina.kozyuk@mail.ru

Гродзенская вобл., Свіслацкі р-н, в. Карэвічы, д. 16

Агроусадьба

Каментары