Верашчака

Склад:

● фарш з цяляціны,

● спецыі,

● тонкія свіныя кішкі,

● вада,

● цыбуля,

● воцат.

Гатаванне

Для прыгатавання верашчакі спачатку трэба згатаваць асаблівую разнавіднасць хатняй каўбасы –так званую белую. Фарш з цяляціны ў мінулым адмыслова пасераваўся, некалькі разоў прапускаўся праз рэшата для атрымання аднароднай пюрэпадобнай кансістэнцыі. Сёння магчыма выкарыстанне блэндара. У гатовае мясное пюрэ дадаць сумесь дробна памолатых спецый, духмяным фаршам набіць тонкія свіныя кішкі.

Свежапрыгатаваную каўбасу адварыць у адмысловым растворы на аснове піва з вадой. Гарачы булён з’яўляецца асновай для прыгатавання адмысловай поліўкі-соуса з цыбуляй, вострымі спецыямі, соллю і натуральным воцатам. Калі поліўка набывае патрэбную гушчыню, у яе змяшчаюць адвараную каўбасу і некаторы час тушаць. Падаюць на стол верашчаку на шырокіх керамічных талерках, выклаўшы кавалкі каўбасы горкай, заліваюць гарачай поліўкай.

Дзе пакаштаваць

Аграсядзіба Дукорскі маёнтак

Захаранка Андрэй
+375 (44) 551-77-01
tourism@dukora.by
Мінская вобл., Пухавіцкі р-н, а. г. Дукора, вул. Школьная, д. 15

Агроусадьба

Каментары

Беларускае грамадскае аб'яднанне Адпачынак у вёсцы
Беларусь, Мінск, вул. Дуніна-Марцінкевіча, 6
E-mail: info@ruralbelarus.by
Вэб-сайт: www.ruralbelarus.by
Кантактныя тэлефоны
(+375 17) 318-04-65
(+375 17) 319-01-74
(+375 44) 590-19-10
Іншыя праекты
Greenways.by
Volozhin4all.by

Гэты вэб-сайт мадэрнізаваны і падтрымліваецца пры фінансавай падтрымцы Еўрапейскага Саюза ў рамках праекта Nr. ENI-LLB-1-016 «Захаванне і садзейнічанне прасоўванню кулінарнай спадчыны і традыцыйных рамёстваў» (BELLA CULTURE).
Яго змест з'яўляецца выключнай адказнасцю Беларускага грамадскага аб'яднання «Адпачынак у вёсцы» і не з'яўляецца адлюстраваннем афіцыйнай пазіцыі Еўрапейскага Саюза.