Сыр з сыроваткі

Склад:

● сыроватка (1,2–1,5 л),

● малако (1 л),

● натуральны ёгурт / кефір (1 шклянка),

● сок 0,5 цытрыны.

Гатаванне

Да сыроваткі дадаць малако (на ваш густ каровінае ці казінае), ёгурт або кефір, змяшаць і паставіць рондаль на агонь. Трэба давесці практычна да закіпання, але не даць закіпець. Калі вадкасць практычна закіпіць (а гэта будзе бачна па лёгкай пенцы на паверхні), дадаць сок паловы цытрыны і змяшаць. Выключыць агонь і пакінуцьі рондаль “адпачываць” на 10 хвілін. Затым працадзіць вадкасць праз марлю, не вельмі моцна адціскаючы. Астудзіць гатовы сыр на працягу некалькіх гадзін у халадзільніку.

Дзе пакаштаваць

АграсядзібаБуслянка

Якаўчык Іна

+375 (29) 796-12-46

ina 1974@mail.ru

Брэсцкая вобл., Драгічынскі р-н, в. Селішча, вул. Днепра-Бугская, д. 12А

Агроусадьба

Каментары