Склад:
● казінае малако (3 л),
● прафільтраваны цытрынавы сок (3 цытрыны),
● соль (1,5 ч. л.).
Гатаванне
Давесці малако да кіпення ў вялікім антыпрыгарным рондалі. Як толькі малако закіпіць, уліць сок цытрыны і добра размяшаць драўлянай лыжкай. Затым дадаць соль і пакінуць на агні на 5 хвілін. Выключыць агонь і пакінуць рондаль на 10 хвілін, не змешваючы змесціва. У гэты час на паверхню будуць выплываць “сырныя сняжынкі”, што аддзяліліся ад сыроваткі. Затым узяць іншы рондаль, змясціць на яго друшляк і некалькі слаёў марлі. Адкінуць сыр на друшляк і даць сцячы сыроватцы. Яе мы потым выкарыстоўваем для гатавання сыру рыкота. Сыр, які сабраўся ў марлі, трэба моцна адціснуць, каб маса ў выніку атрымалася досыць сухой. Па жаданні можна дадаць розныя напаўняльнікі, напрыклад, свежазмолаты перац, аліўкі або свежую зеляніну. Па жаданні можна дадаць больш солі, калі вам падабаецца салёны сыр. Гатовую сумесь перакласці ў глыбокую талерку, якая будзе формай для сыру. Добра спрэсаваць лыжкай і пакінуць у халадзільніку на ноч. Раніцай дастаць суцэльны кавалак сыру з талеркі.
Дзе пакаштаваць
Аграсядзіба “Буслянка”
Якаўчык Іна
+375 (29) 796-12-46
ina1974@mail.ru
Брэсцкая вобл., Драгічынскі р-н, в. Селішча, вул. Днепра-Бугская, д. 12А
Каментары