Склад:
● мука (45–50 кг),
● дрожджы (1 кг),
● вада (22 вядры).
Гатаванне
У 2 вядра халоднай вады і 4 вядра кіпеню засыпаць 45–50 кг мукі, размяшаць, накрыць вечкам і даць пастаяць гадзіну.
Далей гатаваць па наступным алгарытме: дадаць 4 вядра кіпеню, размяшаць, пакінуць на 1 гадзіну, дадаць 4 вядра кіпеню, размяшаць, пакінуць на 1 гадзіну, дадаць 4 вядра кіпеню, размяшаць, пакінуць на 1 гадзіну, дадаць 4 вядра кіпеню, размяшаць, пакінуць на 1 гадзіну,
Астудзіць у халадзільніку, давесці да 35 °С.
У цёплай вадзе размяшаць 1 кг дрожджаў, уліць, размяшаць.
Дзе пакаштаваць
Музейны комплекс старадаўнiх народных рамёстваў i тэхналогiй “Дудуткi”
+375 (29) 602-52-50
Мінская вобл., Пухавіцкі р-н, в. Пцiч
Агроусадьба
Каментары