Прынёманская дранка

Склад:

● бульба (12 шт.),

● яйка (1 шт.),

● грудзінка (300–400 г),

● цыбуліна (1 шт.),

● алей,

● соль,

● перац.

Гатаванне

Абабраную бульбу нацерці на дробнай тарцы, потым добра адціснуць вадкасць, дадаць яйка, соль. Затым дробна нарэзаць грудзінку, можна дадаць грыбы (калі хто любіць), цыбулю, усё абсмажыць напалову і ўліць у бульбяную масу. Добра ўсё вымешаць, уліць у форму (гліняная – лепш за ўсё) і паставіць у нагрэтую духоўку (200–220 °С) дзесьці на гадзіну, пакуль не зʼявіцца залацістая скарыначка.

Падаваць са смятанай і зелянінай.

Дзе пакаштаваць

Аграсядзіба Над Нёманам

Салькоўская Аксана

+375 (29) 105-60-56

nadnemanon1@mail.ru

Гродзенская вобл., Лідскі р-н, г. Бярозаўка, вул. Левабярэжная, д. 3А

Агроусадьба

Каментары