Склад:
● бульба (2 кг),
● яйка (1 шт.),
● смятана,
● цыбуля,
● мука (1 ст. л.),
● соль,
● лаўровы ліст,
● сала, мяса, грыбы для начынкі.
Гатаванне
2 кг абабранай бульбы нацерці на дробнай тарцы. Добра адціснуць праз марлю. Адціснутую масу пасаліць, дадаць яйка, 4–5 сталовых лыжак мукі, крухмал з адціснутай бульбы.
Ускіпяціць ½ рондалі вады, дадаць соль, лаўровы ліст. З бульбянога цеста зрабіць круглы ком, размяць на далоні, у сярэдзіну пакласці начынне і завернуць з усіх бакоў. У вар акуратна апусціць злепленыя камы.
Варыць камы 30–40 хвілін, злёгку памешваючы, каб не прыліплі да дна.
З такой колькасці бульбы атрымліваецца 15 сярэдніх камоў.
Начынне
Дробнымі кубікамі наразаць сала, мяса, зпасераваць цыбулю, дробна нарэзаць і абсмажыць грыбы. Усё змешаць, пасаліць, дадаць спецыі па смаку (грыбы могуць быць сушаныя). Начыннем таксама можа быць любы фарш.
Падаваць са смятанай, скваркамі і цыбуляй.
Дзе пакаштаваць
Аграсядзіба “Кралова хата”
Крол Аляксандр
+375 (21) 593-57-10
+375 (29) 392-57-10
+375 (29) 927-55-76
+375 (29) 155-45-85
krolova_hata@tut.by
Віцебская вобл., Расонскі р-н, в. Забор’е, вул. Інтэрнацыянальная, д. 33
Каментары