Індык запечаны па-беларуску

Склад:

● мяса індычкі,

● соль,

● спецыі,

● масла (1 ст. л.),

● мука (2 ст. л.),

● булён,

● жаўткі (2 шт.),

● цытрынавы сок / смятана (2 ст. л.).

Гатаванне

Вычышчаную птушку разрэзаць на кавалачкі, пасаліць, дадаць спецыі і паставіць варыць. Калі мяса стане мяккім, растапіць лыжку масла, змяшаць з мукой, развесці працэджаным булёнам і, памешваючы, давесці да кіпення.

Узбіць жаўткі, дадаць трохі цытрынавага соку, змяшаць з соусам, падцяпліць, але не кіпяціць. Гэтай падліўкай заліць мяса. Цытрыну можна замяніць 2 сталовымі лыжкамі смятаны.

Дзе пакаштаваць

Аграсядзіба Прылучкі

Мяркулава Ірына

+375 (29) 656-22-02

[email protected]

Мінская вобл., Мінскі р-н, в. Прылукі, зав. Азёрны, д. 4

Агроусадьба

Каментары