Беларускі халаднік

Склад:

●буракі,

●агурок,

●цыбуля зялёная,

●кроп,

●пятрушка,

●яйка курынае,

●смятана,

●воцат,

●вада,

●соль, цукар (па гусце).

Гатаванне

Зварыць буракі да гатоўнасці, адварыць яйкі ўкрутую. Ачысціць буракі і яйкі. З агуркоў зняць скурку. Яйкі падзяліць на бялкі і жаўткі. Буракі, агуркі і бялкі пацерці на буйнай тарцы. Лук, кроп і пятрушку дробна пасекчы. Выкласці зеляніну (разам з цыбуляй) і жаўткі ў міску, прысыпаць соллю і добранька расцерці ўсё таўкачыкам. Усе інгрэдыенты змяшаць у вялікім рондалі, дадаць смятану, воцат, соль, цукар і ўсё добра размяшаць. Паступова ўліць ваду (пабольш). Дадаць соль і воцат, калі неабходна.

Дзе пакаштаваць

Аграсядзіба Бацькава хата

Кіскевіч Мікалай

+375 (16) 312- 37-11

+375 (33) 608-96-44

Backava.hata@mail.ru

Брэсцкая вобл., Камянецкі р-н, г. Камянец, вул. Горкага, д. 29

Агроусадьба

Каментары