Запяканка з гарбуза “Заечая палянка”

Склад:

● гарбуз (1 шт.),

● цытрына (1 шт.),

● мёд (1 ст. л.),

● цукар (1 ст. л.),

● тварог (200 г),

● смятана (200 г),

● разынкі (50 г),

● сліва (100 г),

● сушаныя журавіны або брусніцы (50 г).

Гатаванне

Вычышчаны гарбуз нарэзаць кубікамі і пакласці на бляху. Зверху нацерці замарожаную цытрыну разам з цэдрай. Пасыпаць цукрам, сушанымі або марожанамі брусніцамі або журавінамі, разынкамі, дадаць сушаную сліву. Можна выкласці некалькі слаёў. У смятану дадаць лыжку мёду, тварог, змяшаць і заліць гарбуз. Запякаць у духоўцы пры тэмпературы 180–200 °С на працягу 30–40 хвілін.

Смачна і ў гарачым, і ў халодным выглядзе. Да гарачай запяканкі можна падаць смятану.

Дзе пакаштаваць

Аграсядзіба Трусава нара

Петухоўская Карына

+375 (29) 397-07-06

karish2@yandex.ru

Мінская вобл., Менскі р-н, в. Ганалес, д. 10

Агроусадьба

Каментары