Запяканка з гарбуза “Заечая палянка”

Склад:

● гарбуз (1 шт.),

● цытрына (1 шт.),

● мёд (1 ст. л.),

● цукар (1 ст. л.),

● тварог (200 г),

● смятана (200 г),

● разынкі (50 г),

● сліва (100 г),

● сушаныя журавіны або брусніцы (50 г).

Гатаванне

Вычышчаны гарбуз нарэзаць кубікамі і пакласці на бляху. Зверху нацерці замарожаную цытрыну разам з цэдрай. Пасыпаць цукрам, сушанымі або марожанамі брусніцамі або журавінамі, разынкамі, дадаць сушаную сліву. Можна выкласці некалькі слаёў. У смятану дадаць лыжку мёду, тварог, змяшаць і заліць гарбуз. Запякаць у духоўцы пры тэмпературы 180–200 °С на працягу 30–40 хвілін.

Смачна і ў гарачым, і ў халодным выглядзе. Да гарачай запяканкі можна падаць смятану.

Дзе пакаштаваць

Аграсядзіба Трусава нара

Петухоўская Карына

+375 (29) 397-07-06

karish2@yandex.ru

Мінская вобл., Менскі р-н, в. Ганалес, д. 10

Агроусадьба

Каментары

Беларускае грамадскае аб'яднанне Адпачынак у вёсцы
Беларусь, Мінск, вул. Дуніна-Марцінкевіча, 6
E-mail: info@ruralbelarus.by
Вэб-сайт: www.ruralbelarus.by
Кантактныя тэлефоны
(+375 17) 318-04-65
(+375 17) 319-01-74
(+375 44) 590-19-10
Іншыя праекты
Greenways.by
Volozhin4all.by

Гэты вэб-сайт мадэрнізаваны і падтрымліваецца пры фінансавай падтрымцы Еўрапейскага Саюза ў рамках праекта Nr. ENI-LLB-1-016 «Захаванне і садзейнічанне прасоўванню кулінарнай спадчыны і традыцыйных рамёстваў» (BELLA CULTURE).
Яго змест з'яўляецца выключнай адказнасцю Беларускага грамадскага аб'яднання «Адпачынак у вёсцы» і не з'яўляецца адлюстраваннем афіцыйнай пазіцыі Еўрапейскага Саюза.