Склад:
● спелыя ягады ядлаўцу (1 кг),
● дрожджы (30 г),
● мёд (1–2 шклянкі),
● вада (10 л).
Гатаванне
У ступцы ягады ядлаўцу здрабніць драўляным песцікам, заліць вадой, давесці да кіпення. Кіпяцяць 30 хвілін. Адвар працадзіць і зліць у рондаль. Крыху адвару адліць і развесці ў ім дрожджы. У рондаль дадць мёд і разведзеныя дрожджы. Накрыць яе марляй і пакінуць для браджэння на 10–12 гадзін, пасля чаго квас разліць у бутэлькі, закаркаваўшы іх. Захоўваюць на холадзе.
Дзе пакаштаваць
Фальварак “У Рыся”
Казюк Яніна
+375 (29) 882-95-45
yanina.kozyuk@mail.ru
Гродзенская вобл., Свіслацкі р-н, в. Карэвічы, д. 16
Агроусадьба
Каментары