Склад:
● свіная галёнка,
● ячменнае піва,
● соль,
● перац,
● каляндра,
● кроп,
● цыбуля,
● морква,
● часнок,
● маянэз,
● вараная бульба,
● смажаныя грыбы.
Гатаванне
Страву можна ўжываць як у гарачым, так і ў халодным выглядзе.
Традыцыйна “рульку” (свіную галёнку) гатуюць у печы.
Для гэтага “рульку” кладуць у чыгун, заліваюць ячменным півам, дадаюць соль, перац, каляндру, кроп, лук і моркву. Ставяць у печ для тушэння на 3–4 гадзіны.
Добра звараную “рульку” вымаюць з чыгуну, выкладваюць на патэльню, шпігуюць часнаком, змазваюць злёгку маянэзам і запякаюць да залацістай скарыначкі. Час запякання 30–40 хвілін.
Да “свінога калена” падаюцца палоўкі запечанай фаршыраванай бульбы, бульбяныя “лодачкі” фаршыруюць смажанымі ляснымі грыбамі.
Дзе пакаштаваць
Аграсядзіба народнага гумару “Аўцюкі” (на тэрыторыі сядзібы – карчма “Ганарысты парсюк”)
Драгун Наталля
+375 (33) 681-05-91
Гомельская вобл., Калінкавіцкі р-н, а. г. Малыя Аўцюкі, вул. Міра, д. 27
Каментары