Склад:
● мука пшанічная (4 шклянкі),
● яйка (1 шт.),
● соль (½ ч. л.),
● кляновы / бярозавы сок (1 шклянка),
● жытні пяршак (30 г),
● мёд (2 ч. л.),
● растопленае сметанковае масла (3 ст. л.),
● кмен цёрты (1 ст. л.),
● адціснуты тварог (½ шклянкі).
Гатаванне
Змяшаць муку, яйка, соль, кляновы сок, як няма – можна бярозавы, да соку дадаць пяршак і мёд, масла, лепш хатняга вырабу, церты кмен, тварог. Усё старанна змяшаць. Цеста павінна быць тугім. Раскочаць цеста таўкачом на таўшчыню 8–10 мм. Расцягнуць па памеры формы і моцна прыціснуць да формы перніка. Выкласць пернікі на бляху і запекчы ў духоўцы каля 40 хвілін пры 180 °С.
Пры адсутнасці формы раскачанае цеста наразаць ромбамі, зверху пратыкаць відэльцам і запекчы звычайна.
Дзе пакаштаваць
Аграсядзіба “Хутар Дудара”Лось Аляксандр
+375 (29) 662-38-33
bredzis@gmail.com
Мінская вобл., Валожынскі р-н, в. Цішкаўшчына, д. 26
Каментары