Склад:
● булён (4 л),
● грыбы (500 г),
● цыбуля рэпчатая (4 шт.),
● каўбаскі вясковыя (1 кг),
● мука (5 ст. л.),
● смятана (250 г),
● часнок, спецыі.
Гатаванне
Зварыць булён (напрыклад, з ½ тушкі курыцы), мяса аддзяліць ад костак. Каўбаскі запекчы і разрэзаць на невялікія кавалачкі. Цыбулю абсмажыць на патэльні, дадаць грыбы і патушыць да гатоўнасці. Далей у булён дадаць курынае мяса, каўбаскі, грыбы з цыбуляй і 10 хвілін даць пагатавацца. Тым часам змешаць муку са смятанай і развесці вадой, каб атрымалася густая маса без камякоў. Дадаць гэтую масу да булёну. Поліўка павінна трохі загуснуць. Па смаку дадаць соль, часнок і спецыі.
Поліўку можна падаваць з блінамі.
Дзе пакаштаваць
Аграсядзіба “Ганка”
Ганец Анатоль
+375 (29) 676-63-03
graysa@mail.ru
Мінская вобл., Валожынскі р-н, в. Эпімахі, д. 20
Каментары