Склад:
● пшанічная мука (1 кг),
● вада (0,55 л),
● дрожджы (10 г),
● соль (12 г).
Гатаванне
Рошчыну (500 г мукі, 0,35 л вады і 10 г дрожджаў) пакінуць у цёплым месцы на некалькі гадзін. У выбраджаную рошчыну дадаць 500 г мукі, 0,2 л вады з распушчанай соллю. Замешаць цеста, даць яму падысці. Зфарміраваць каравай. На драўляную лапату, падсцілаючы ліст па сезоне (капусны, дубовы і т. п.), зверху пакласці сфармаваны каравай.
Змясціць каравай у загадзя разагрэтую да 220–230 °C рускую печ. Пакінуць на лісці на чыстым чаране (без пылу і вугалю). Пячы да гатоўнасці.
Дзе пакаштаваць
Аграсядзіба “Свіцязянка”Кітун Ганна
+375 (29) 675-87-80
svitezanka@rambler.ru
Гродзенская вобл., Карэліцкі р-н, в. Варонча
Агроусадьба
Каментары