Каўкі са шчупака

Склад:

● філе шчупака (600 г),

● свіное сала (80 г),

● цыбуля (1 шт.),

● морква (2 шт.),

● бульба (3 шт.),

● яйка курынае (2 шт.),

● хатняя курыца,

● белы хлеб (1–2 кавалка),

● перац чорны молаты,

● маяран,

● соль і цукар (па смаку).

Гатаванне

Прыгатаваць рыбны адвар з галоў, плаўнікоў і костак, падсаліць, дадаць лаўровы ліст. Калі адвар будзе гатовы, шумоўкай дастаць рыбу і зварыць у ім хатнюю курыцу.

Падрыхтаваць фарш для галак: філе шчупака, кавалак свінога сала, размочаны ў халоднай вадзе і адціснуты белы хлеб, сырую моркву і цыбулю змалоць на мясасечцы два разы, дадаць яйкі. Пасаліць, папярчыць, дадаць соль, цукар і маяран.

Галкі зляпіць у форме вялікіх фрыкадэлек.

Калі курыца зварыцца, дастаць яе з булёну і дадаць у булён нарэзаныя бульбу і моркву, у канцы варэння дадаць галкі і спецыі па смаку, і варыць да гатоўнасці. Булён і галкі наліць у глыбокую талерку, упрыгожыць зелянінай і падаць на стол.

Дзе пакаштаваць

Аграсядзіба Вусце LifeЖарко Юры+375 (29) 632-32-92
[email protected]
Віцебская вобл., Браслаўскі р-н, в. Вусце

Агроусадьба

Каментары