Склад:
цеста:
● мука (2 шклянкі),
● яйкі (2 шт. і 1 жаўток дадаткова),
● сок цыбулі (3–4 ст. л.),
● соль;
начынне:
● бараніна (філе) (200 г),
● ялавічына (выразка) (200 г),
● барані лой (ачышчаны ад плевак) або ялавічнага почачнага тлушчу (200 г),
● часнок (5–6 зубкоў),
● маяран або мацярдушка (oregano) (1 ст. л.),
● соль, перац, каляндра смаку,
● цукар (¼ ч. л.),
● густы булён (2–3 ст. л.).
Гатаванне
Цеста
Прасеяць муку ў вялікую місу (насыпаць горкай), зрабіць ямку ў цэнтры, уліць сок цыбулі, убіць яйкі і жаўток, старанна вымесіць. Вады не дадаваць. Пакрыць ручніком і паставіць “адпачыць” у прахалодным месцы на 30 хвілін.
Начынне
Прапусціць мяса і тлушч праз мясарубку (з дробным сітам). Дадаць цёрты часнок з соллю, спецыі, цукар і булён, як след перамяшаць. Пакласці начынку на кожны кружок з цеста, згарнуць калдуны, старанна зашчыпаць краі. Варыць у добра пасоленай вадзе на малым агні 5–6 хвілін пасля ўсплывання на паверхню. Падаваць з булёнам, у якім варыліся калдуны, або зліць булён і падаваць са смятанай або топленым маслам.
Дзе пакаштаваць
Аграсядзіба “Марцінова Гусь”
Белы Алесь
+375 (29) 613-70-85
a.biely68@gmail.com
Мінская вобл., Валожынскі р-н, в. Малая Люцінка
Каментары