Бульбяныя камы з грыбамі

Для камоў:

12 бульбін;

1 яйка;

0, 5 шклянкі смятаны;

2 ч. л. пшанічнай мукі;

1 ст. л. паніравальных сухароў;

2 ст. л. топленага масла;

соль.

Для фаршу:

40 г сухіх грыбоў;

1 цыбуліна;

1 ст. л. сметанковага масла;

0,5 шклянкі малака;

перац.

Гатаванне:

Сухія грыбы замачыць на дзве гадзіны ў халоднай вадзе з малаком. Бульбу пачысціць, памыць, нацерці на дробнай тарцы. З атрыманай бульбяной масы выдаліць лішнюю вадкасць, дадаць соль і яйкі. Затым змесціва добра змяшаць, зляпіць круглыя шарыкі (камы). У шарыках зрабіць паглыбленне для фаршу. Цыбулю пачысціць, памыць і дробна нарэзаць. Грыбы адварыць, астудзіць, дробна нарэзаць і абсмажыць разам з цыбуляй на алеі. Напоўніць грыбным фаршам падрыхтаваныя камы. Абкачаць іх у муцэ з сухарамі і абсмажыць. Абсмаленыя камы скласці ў гусятніцу, заліць смятанай і тушыць у духоўцы да гатоўнасці. Бульбяныя камы з грыбамі можна падаваць на стол.

Заўвага:

рэцэптам падзялілася Галаўко Святлана Аляксееўна.

Каментары