Бліны “Царскія”

Склад:

●яйкі (1 шт.),

●мука (1,5 шклянкі),

●гарачая вада або малако (1 л),

●смятана (0,5 л),

●цукар (1 шклянка),

●сода,

●соль.

Гатаванне

1 яйка разбіць у міску, дадаць трошку соды, 1 чайную лыжку солі, 0,5 л малака. Узбіць венцам, дадаць муку (1,5 шклянкі) да атрымання густой смятанападобнай масы. Працягваючы ўзбіваць, павольна ўліць 0,5 л гарачай вады (70–80 °С) або малака, каб цеста не заварылася.

Змешваць 0,5 л густой смятаны і 1 шклянку цукру.

Наліць цеста на патэльню тонкім пластом, запекчы з двух бакоў. Бліны павінны атрымлівацца тонкія, акуратныя, усе ў дзірачках.

Гарачыя бліны змазаць: на кожны блін 1 сталовая лыжка смятаны з цукрам, Скласці 2 разы, пакласці ў глыбокі посуд, накрываць вечкам, каб прапіталіся.

З такой колькасці цеста атрымліваецца каля 30 бліноў.

Дзе пакаштаваць

Аграсядзіба Кролава хата

Крол Аляксандр

+375 (21) 593-57-10

+375 (29) 392-57-10

+375 (29) 927-55-76

+375 (29) 155-45-85

krolova_hata@tut.by

Віцебская вобл., Расонскі р-н, в. Заборʼе, вул. Інтэрнацыянальная, д. 33

Агроусадьба

Каментары

Беларускае грамадскае аб'яднанне Адпачынак у вёсцы
Беларусь, Мінск, вул. Дуніна-Марцінкевіча, 6
E-mail: info@ruralbelarus.by
Вэб-сайт: www.ruralbelarus.by
Кантактныя тэлефоны
(+375 17) 318-04-65
(+375 17) 319-01-74
(+375 44) 590-19-10
Іншыя праекты
Greenways.by
Volozhin4all.by

Гэты вэб-сайт мадэрнізаваны і падтрымліваецца пры фінансавай падтрымцы Еўрапейскага Саюза ў рамках праекта Nr. ENI-LLB-1-016 «Захаванне і садзейнічанне прасоўванню кулінарнай спадчыны і традыцыйных рамёстваў» (BELLA CULTURE).
Яго змест з'яўляецца выключнай адказнасцю Беларускага грамадскага аб'яднання «Адпачынак у вёсцы» і не з'яўляецца адлюстраваннем афіцыйнай пазіцыі Еўрапейскага Саюза.