Беларускі халаднік

Склад:

●буракі,

●агурок,

●цыбуля зялёная,

●кроп,

●пятрушка,

●яйка курынае,

●смятана,

●воцат,

●вада,

●соль, цукар (па гусце).

Гатаванне

Зварыць буракі да гатоўнасці, адварыць яйкі ўкрутую. Ачысціць буракі і яйкі. З агуркоў зняць скурку. Яйкі падзяліць на бялкі і жаўткі. Буракі, агуркі і бялкі пацерці на буйнай тарцы. Лук, кроп і пятрушку дробна пасекчы. Выкласці зеляніну (разам з цыбуляй) і жаўткі ў міску, прысыпаць соллю і добранька расцерці ўсё таўкачыкам. Усе інгрэдыенты змяшаць у вялікім рондалі, дадаць смятану, воцат, соль, цукар і ўсё добра размяшаць. Паступова ўліць ваду (пабольш). Дадаць соль і воцат, калі неабходна.

Дзе пакаштаваць

Аграсядзіба Бацькава хата

Кіскевіч Мікалай

+375 (16) 312- 37-11

+375 (33) 608-96-44

Backava.hata@mail.ru

Брэсцкая вобл., Камянецкі р-н, г. Камянец, вул. Горкага, д. 29

Агроусадьба

Каментары

Беларускае грамадскае аб'яднанне Адпачынак у вёсцы
Беларусь, Мінск, вул. Дуніна-Марцінкевіча, 6
E-mail: info@ruralbelarus.by
Вэб-сайт: www.ruralbelarus.by
Кантактныя тэлефоны
(+375 17) 318-04-65
(+375 17) 319-01-74
(+375 44) 590-19-10
Іншыя праекты
Greenways.by
Volozhin4all.by

Гэты вэб-сайт мадэрнізаваны і падтрымліваецца пры фінансавай падтрымцы Еўрапейскага Саюза ў рамках праекта Nr. ENI-LLB-1-016 «Захаванне і садзейнічанне прасоўванню кулінарнай спадчыны і традыцыйных рамёстваў» (BELLA CULTURE).
Яго змест з'яўляецца выключнай адказнасцю Беларускага грамадскага аб'яднання «Адпачынак у вёсцы» і не з'яўляецца адлюстраваннем афіцыйнай пазіцыі Еўрапейскага Саюза.