Склад:
● свініна (ногі, вушы, вантробы, сала, мяса),
● свіныя кішкі,
● лаўровы ліст,
● цыбрына,
● перац,
● соль,
● часнок,
● каляндра.
Гатаванне
Усе інгрэдыенты добра прамыць і пакінуць замочвацца на некалькі гадзін. Скласці ў вялікі чыгун, паставіць у печ на 2–3 гадзіны. Падчас варэння рэкамендуецца не саліць, з прыправаў можна дадаць толькі лаўровы ліст, каб захаваць смак вантробаў.
Паралельна падрыхтаваць свіныя кішкі: ачысціць, вымыць і адмачыць у растворы з цытрыны, соллю і перцам.
Звараныя вантробы дробна нарэзаць. Рабіць гэта трэба абавязкова ўручную, толькі ў гэтым выпадку страва будзе мець непаўторны смак.
Пасля таго як інгрэдыенты парэзаны, атрыманую сумесь пасаліць, папярчыць, дадаць здробнены часнок і каляндру і пакінуць на некалькі гадзін, каб яна “настаялася”. На заключным этапе начыняюць кішкі, а пасля кладуць пад прэс, каб яна такім чынам прыняла неабходную форму.
Дзе пакаштаваць
Аграсядзіба “Верас”
Макей Міхаіл
+375 (29) 622-33-39
info@veres.by
Гродзенская вобл., Зэльвенскі р-н, в. Казловічы
Каментары