Пышкі са смятанай і цукарам

Склад:

● малако або сыракваша (1 шклянка),

● яйка,

● дрожджы сухія (1 ч. л.),

● соль (1 ч. л.),

● цукар (1 ст. л.),

● алей (2 ст. л.),

● мука (2,5–3 шклянкі),

● смятана.


Гатаванне


У цёплым малацэ развесці дрожджы, дадаць алей, соль, цукар, яйка, муку і замясіць цеста. Накрыць ручніком і адставіць на гадзіну, каб цеста падышло.

Цеста абмяць, падзяліць на кавалачкі і раскачаць пышачкі таўшчынёй 0,5–0,7 мм.

Смажыць на распаленым сланечнікавым алеі з абодвух бакоў да залацістай скарыначкі.

Гатовыя пышкі пакласці на талерку. Адразу, пакуль яны гарачая, дадаць смятану і пасыпаць цукрам. Зверху на пышку пакласці наступную гатовую і таксама прамазаць яе смятанай і абсыпаць цукрам, гэтак жа паступіць з усімі абсмажаннымі пышкамі.

Смятану можна выкарыстоўваць хатнюю або крамную ў залежнасці ад густу.

Дзе пакаштаваць

Аграсядзіба Валерыя

Пракапенка Наталля

+375 (29) 797-75-26

+375 (29) 795-48-58

simkap@yandex.by, prokopukn@gmail.com

Брэсцкая вобл., Камянецкі р-н, в. Кашчанікі, д. 18

Агроусадьба

Каментары