Пірог з тварожна-апельсінавым начыннем

Склад:

цеста:

● цёплае малако (2 шклянкі),

● дрожджы (50 г),

● мука (1 кг),

● малако (0,5 л),

● яйкі (4 шт.),

● алей сланечнікавы (2 шклянкі),

● цукар (2 шклянкі),

● соль;

начыне:

● тварог (0,5 кг),

● апельсін без лупіны (1 шт.),

● манка (3 ст. л.),

● яйкі (2 шт.),

● цукар (3 шклянкі).

Гатаванне

Першапачаткова гатуем дражджавое цеста. Для гэтага ў цёплае малако дадаць дрожджы і на 20 хвілін пакінуць для закісання. Далей змешаць муку, малако, яйкі, алей, цукар і соль. Замесіць крутое цеста (яно павінна адставаць ад рук). Паставіць у цёплае месца, каб цеста паднялося, потым яго абмяць, зноў паставіць і дачакацца новага ўзняцця. Далей цеста раскачаць у тонкі пласт і выкласці ў разагрэтую змазаную форму для пірага. Закласці начынне, зфарміраваць пірог, змазаць яечным жаўтком, змяшаным з 1 сталовай лыжкай моцнай заваркі чорнай гарбаты, і змясціць у духоўку на 20 хвілін.

Для спрашчэння працэсу прыгатавання пірага можна выкарыстоўваць гатовае (крамнае) пластовае дражджавое цеста.

Дзе пакаштаваць

Аграсядзіба Налібоцкія васількіШакун Марыя
+375 (29) 313-78-64
forestboy@tut.by
Мінская вобл., Валожынскі р-н, в. Белакорац, вул. Падлесная, д. 16

Агроусадьба

Каментары