Дзеруны з мясам ад аграсядзібы “Валерыя”

Склад:

● бульба (1 кг),

● соль,

● кефір (0,5 шклянкі),

● цыбуля (2 шт.);

начынне:

● мясны фарш,

● цыбуля (12 шт.),

● соль,

● спецыі.

Гатаванне

Падрыхтоўка фаршу. Нацерці цыбулю на тарцы, змяшаць яе з фаршам. Можна дадаць молаты перац ці любую з прыправаў па смаку. Зрабіць з гатовага фаршу тонкія аладкі, дыяметрам 2 см.

Падрыхтоўка блінцоў. Нацерці бульбу і цыбулю на буйнай тарцы, выкласці ў міску. Трохі адціснуць сок, дадаць кефір, соль. Змяшаць.

Узяць сталовай лыжкай бульбяную масу, трохі прымінаючы, надаць ёй форму блінца, зверху пакласці прыгатаваныя загадзя мясныя аладкі і дадаць яшчэ адзін слой бульбы.

Смажыць на сярэднім агні, пакуль блінец добра ня заскварыцца з адной стороны. Можна накрыць вечкам. Затым, калі ніжняя частка добра прасмажыцца, перавярнуць асцярожна лапаткай на другі бок, і смажыць пад вечкам, некалькі разоў перагортваючы. Смажыць хвілін 20 на павольным агні.

Дзе пакаштаваць

Аграсядзіба Валерыя

Пракапенка Наталля

+375 (29) 797-75-26

+375 (29) 795-48-58

simkap@yandex.by, prokopukn@gmail.com

Брэсцкая вобл., Камянецкі р-н, в. Кашчанікі, д. 18

Агроусадьба

Каментары