Склад:
● лінь,
● морква,
● цытрына,
● соль,
● сумесь прыпраў (молаты белы і духмяны перац, каляндра, молаты лаўровы ліст, імбір, цыбуля сушаная, насенне гарчыцы, чабор і кроп).
Гатаванне
Пачысціць ліня і вытрыбушыць. На патэльні абсмажыць моркву напалову. Напалову прыгатаваную моркву выкарыстоўваць як начынне для ліня. Гэтак жа ў ліня пакласці тоўстае паўкола цытрыны. Звонку абсыпаць і нацерці рыбу соллю. Пасля чаго багата абсыпаць рыбу з усіх бакоў сумессю прыправ: молаты белы і духмяны перац, каляндра, молаты лаўровы ліст, імбір, цыбуля сушаная, насенне гарчыцы, чабор і кроп. Даць пастаяць 10–20 хвілін.
Раскласці рыбу на рашотку і паставіць на гарачы мангал. Старацца пераварочваць рыбу мінімальна. Прапякаць грунтоўна, але каб не падгарэла. Здымаць з вуглёў па гатоўнасці.
Дзе пакаштаваць
Аграсядзіба “На ўзлеску”
Шакель Кацярына
+375 (29) 893-48-72
katerina-shakel@rambler.ru
Віцебская вобл., Браслаўскі р-н, в. Заборныя гумны
Каментары