Склад:
● аляніна (2 кг),
● часнок,
● соль,
● перац,
● чырвонае сухое віно (300 г),
● журавіны (150 г),
● цукар (1 ст. л.),
● цыбуля сіняя (1 шт.),
● імбір, цынамон – па смаку.
Гатаванне
Падрыхтаваць мяса: зубчыкі часнаку пачысціць, нарэзаць і абкачаць у сумесі солі з перцам. У кавалку аляніны зрабіць надрэзы вострым нажом і нашпігаваць часнаком. Мяса добра нацерці соллю і перцам, спецыі па смаку. Пакінуць мяса марынавацца на ноч. Затым загарнуць мяса ў фальгу, адправіць у добра разагрэтую духоўку (да 185 °С, агульны час падрыхтоўкі каля паўтары гадзіны). Прыкладна за паўгадзіны да заканчэння гатавання варта разгарнуць фальгу, каб мяса зарумянілася. Гатоўнасць можна праверыць, зрабіўшы надрэз нажом: калі вылучаецца празрысты сок, то мяса гатова. Падрыхтаваць соус: для гэтага журавіны перацерці з цукрам у блэндары. Дробна парэзаную цыбулю абсмажыць на раслінным алеі, потым дадаць у патэльню віно і журавінавае пюрэ, давесці да кіпення. Можна дадаць цынамон і імбір па смаку.
Аляніну наразаць лустачкамі і падаць да стала, паліўшы журавінавым соусам.
Дзе пакаштаваць
Аграсядзіба “Каханая”
Маскалёва Галіна
+375 (29) 682-10-51
6821051@mail.ru
Мінская вобл., Мінскі р-н, в. Каханаўшчына, д. 13
Каментары