Традыцыйныя беларускія стравы атрымалі прызнанне на прэстыжным французскім гастранамічным фестывалі!

Фестываль Les Etoiles de Mougins лічыцца адным з самых прэстыжных гастранамічных падзей; штогод сюды з'язджаюцца сотні шэф-кухараў і тысячы турыстаў з усяго свету. У гэтым годзе фестываль маштабна адзначыў 12-годдзе, а Беларусь упершыню за час яго існавання ўвайшла ў топ-15, прадставіўшы нацыянальную ежу.

Закуска, якая ўвайшла ў топ лепшых страў фестывалю, ўяўляла сабой сечаны селядзец з цыбуляй і абсмаленымі белымі грыбамі ў абалонцы з яблычнага соку; пад «яблыкам» - «зямля» з цёмнага «Нарачанскага» хлеба; падавалася закуска з мусам з буракоў, тварожнага сметанковага сыра і вяленымі маркоўны чыпсамі.

Яшчэ рыхтавалі свіную выразку з трыма карняплодамі і прасянай кашай з гарошкам. Падавалі яе з крэмам-падліўкай з смажанай бульбы, марынаваных міні-бураком, соусам з кары дуба, маркоўнага жэле з мёдам і апельсінам, соусам-гелем з ліпавага колеру і бурачны чыпсамі.

Прэзентавалі стравы кіраўнік Гільдыі кухараў краіны Аляксандр Чыкілеўскі і ганаровы член Гільдыі Таццяна Назарук. Па словах прафесіяналаў, галоўнай задачай было паказаць традыцыйныя беларускія прадукты і стравы ў разрэзе сучаснай кухні.

                     

 

Каментары