Чым, акрамя дранікаў, чаркі і скваркі, можа пахваліцца беларуская кухня? Што такое «каплун», «старка» і «крупнік»? Чаму беларусы не любілі тых, хто мала есць, і для чаго праводзіўся рытуал «прынука»? Спецыяльна для скептычна настроеных у адносінах да беларускай кухні - вялікая размова з гісторыкам - даследчыкам традыцыйных літвінскіх страў, Алесем Белым.
Алесь Белы, доктар гістарычных навук, культуролаг і даследчык беларускай кухні. Аўтар такіх кніг, як “Наша страва”, “Літвінская кухня”, вось-вось павінна выйсці з друку кніга аб алкагольных традыцыях беларусаў “Сакатала бочачка”. Уладальнік аграсядзібы “Марціновы Гусь” у Валожынскім раёне.
Чытаць пра традыціі беларускай ежы і напояў.
Матэрыалы належаць Onliner.by
Каментары