Цікавыя стравы беларускай кухні

Спрачаемся, самая смачная страва, якую вы спрабавалі, прыгатавала ваша бабуля? Радыё Unistar з дапамогай слухачоў сабрала тыя самыя бабуліны рэцэпты, а кухары агра-турыстычнага комплексу «Наносы-Наваселле» падрыхтавалі па іх стравы. Вось, што атрымалася.

Суп ад пахмелля «Капытух»

• 2 свіныя ногі;

• 2 свіных вуха;

• 500 г квашанай капусты;

• 4 сушаных Баравіка;

• Соль, молаты перац, лаўровы ліст, часнык, зялёны лук, смятана.

Зварыць вельмі круты булён з свініны (як на квашаніну). Астудзіць, аддзяліць мяса ад костак і адкласці яго ў бок. У булён закінуць квашаную капусту і загадзя замочаныя сушаныя баравікі. Варыць 20 хвілін. Дадаць мяса, соль, лаўровы ліст. Даць закіпець. Выключыць. Падаваць на наступную раніцу гарачым. Пасыпаць сечаным часныком, зялёным лукам, перцам. Дадаць смятану.

Капытух можна ўпрыгожыць палоўкай зваранага ўкрутую яйкі.

Бульбяная каўбаса «Вайдэрай»

• 1 кг бульбы;

• 1 ст. л. алею;

• 200 г грудзінкі;

• 2 цыбуліны;

• Жменя грэцкіх круп;

• 1 яйка;

• 150-200 г тоўстай свіной кішкі;

• Соль, перац, маяран;

• 4 зубчыка часныку.

Нацерці бульбу на дробнай тарцы, дадаць алей. Нарэзаць грудзінку кубікамі, абсмажыць з цыбуляй на патэльні. Дадаць да бульбы разам з грачанымі крупамі, спецыямі, соллю і часныком.

Вымыць кішку, нарэзаць кавалкамі ў 25-30 см. Перавязаць з аднаго боку, напоўніць начыннем на 2/3 аб'ёму, завязаць. Разагрэць духоўку да 180 градусаў. Пракалоць відэльцам у некалькіх месцах, запякаць 30-40 хвілін, перагортваючы. Падаваць са смятанай.

Наліснікі з киселём

Тонкія бліны:

• 1,5 шклянкі мукі;

• 2 шклянкі малака;

• 2 яйкі;

• Соль, цукар.

начынка:

• 200 г тварагу;

• Яйка;

• Цукар і разынкі да спадобы;

• Смятана для залівання;

• Сметанковае масла для смажання;

• Кісель.

Выпякчы тонкія бліны.

Змяшаць тварог з яйкамі, цукрам і разынкамі. Закруціць начынне ў бліны. Парэзаць трубачкі з бліноў на кавалачкі. Абсмажыць на сметанковым алеі на патэльні. Скласці ў чыгунок або гліняны гаршчок, дадаць смятану, паставіць у печ або духоўку потым.

Падаваць з густым фруктовым кісялём, наліты ў глыбокія талеркі.

Матэрыялы ўзяты з сайта tut.by.

Каментары