Склад:
для верашчакі:
●каўбаскі белыя (4 шт.),
●бекон (150 г),
●цыбуля (100 г),
●мука (50 г),
●піва (0,5 л),
●спецыі (кмен, лаўровы ліст, перац чорны гарошак), соль (па смаку);
для грачаных бліноў:
●мука грачаная (150–200 г),
●мука пшанічная (50 г),
●яйкі (2 шт.),
●малако, соль і цукар (па смаку)
●алей для смажання.
Гатаванне
Цыбулю нарэзаць дробнымі кубікамі і абсмажваць да залацістага колеру. Дадаць на патэльню нарэзаны саломкай бекон, працягваючы абсмажваць.
Тым часам каўбаскі адварыць у вадзе з півам і спецыямі, нарэзаць. У працэджаны булён дадаць лук і бекон, кружкі каўбасак.
На сухой патэльні абсмажыць муку да крэмавага колеру, астудзіць і развесці пакінутым булёнам або вадой да аднароднай кансістэнцыі. Гэтую сумесь тонкім струменьчыкам, увесь час памешваючы, уліць у верашчаку з каўбаскамі і потым на павольным агні давесці да загусцення.
Гісторыя рэцэпту
У кухні Вялікага Княства Літоўскага верашчака была вядомая з сярэдзіны XVIII стагоддзя як адзін з варыянтаў мачанкі –мясной падліўкі, у якую мачалі бліны. Аўтар рэцэпту – каралеўскі кухмістр Верашчака.
Дзе пакаштаваць
Аграсядзіба “На Зарэчнай вуліцы”
Палікарпук Ала
+375 (29) 793-31-91
dershovo@rambler.ru
Брэсцкая вобл., Кобрынскі р-н, в. Пяскі-1, вул. Зарэчная, д. 8
Каментары