Верешчака з грачанікамі

Склад:

для верашчакі:

●каўбаскі белыя (4 шт.),

●бекон (150 г),

●цыбуля (100 г),

●мука (50 г),

●піва (0,5 л),

●спецыі (кмен, лаўровы ліст, перац чорны гарошак), соль (па смаку);

для грачаных бліноў:

●мука грачаная (150–200 г),

●мука пшанічная (50 г),

●яйкі (2 шт.),

●малако, соль і цукар (па смаку)

●алей для смажання.

Гатаванне

Цыбулю нарэзаць дробнымі кубікамі і абсмажваць да залацістага колеру. Дадаць на патэльню нарэзаны саломкай бекон, працягваючы абсмажваць.

Тым часам каўбаскі адварыць у вадзе з півам і спецыямі, нарэзаць. У працэджаны булён дадаць лук і бекон, кружкі каўбасак.

На сухой патэльні абсмажыць муку да крэмавага колеру, астудзіць і развесці пакінутым булёнам або вадой да аднароднай кансістэнцыі. Гэтую сумесь тонкім струменьчыкам, увесь час памешваючы, уліць у верашчаку з каўбаскамі і потым на павольным агні давесці да загусцення.

Гісторыя рэцэпту

У кухні Вялікага Княства Літоўскага верашчака была вядомая з сярэдзіны XVIII стагоддзя як адзін з варыянтаў мачанкі –мясной падліўкі, у якую мачалі бліны. Аўтар рэцэпту – каралеўскі кухмістр Верашчака.

Дзе пакаштаваць

АграсядзібаНа Зарэчнай вуліцы

Палікарпук Ала

+375 (29) 793-31-91

dershovo@rambler.ru

Брэсцкая вобл., Кобрынскі р-н, в. Пяскі-1, вул. Зарэчная, д. 8

Агроусадьба

Каментары

Беларускае грамадскае аб'яднанне Адпачынак у вёсцы
Беларусь, Мінск, вул. Дуніна-Марцінкевіча, 6
E-mail: info@ruralbelarus.by
Вэб-сайт: www.ruralbelarus.by
Кантактныя тэлефоны
(+375 17) 318-04-65
(+375 17) 319-01-74
(+375 44) 590-19-10
Іншыя праекты
Greenways.by
Volozhin4all.by

Гэты вэб-сайт мадэрнізаваны і падтрымліваецца пры фінансавай падтрымцы Еўрапейскага Саюза ў рамках праекта Nr. ENI-LLB-1-016 «Захаванне і садзейнічанне прасоўванню кулінарнай спадчыны і традыцыйных рамёстваў» (BELLA CULTURE).
Яго змест з'яўляецца выключнай адказнасцю Беларускага грамадскага аб'яднання «Адпачынак у вёсцы» і не з'яўляецца адлюстраваннем афіцыйнай пазіцыі Еўрапейскага Саюза.