Самагон

Склад:

● мука (45–50 кг),

● дрожджы (1 кг),

● вада (22 вядры).

Гатаванне

У 2 вядра халоднай вады і 4 вядра кіпеню засыпаць 45–50 кг мукі, размяшаць, накрыць вечкам і даць пастаяць гадзіну.

Далей гатаваць па наступным алгарытме: дадаць 4 вядра кіпеню, размяшаць, пакінуць на 1 гадзіну, дадаць 4 вядра кіпеню, размяшаць, пакінуць на 1 гадзіну, дадаць 4 вядра кіпеню, размяшаць, пакінуць на 1 гадзіну, дадаць 4 вядра кіпеню, размяшаць, пакінуць на 1 гадзіну,

Астудзіць у халадзільніку, давесці да 35 °С.

У цёплай вадзе размяшаць 1 кг дрожджаў, уліць, размяшаць.

Дзе пакаштаваць

Музейны комплекс старадаўнiх народных рамёстваў i тэхналогiй Дудуткi

+375 (29) 602-52-50

info@dudutki.by

Мінская вобл., Пухавіцкі р-н, в. Пцiч

Агроусадьба

Каментары

Беларускае грамадскае аб'яднанне Адпачынак у вёсцы
Беларусь, Мінск, вул. Дуніна-Марцінкевіча, 6
E-mail: info@ruralbelarus.by
Вэб-сайт: www.ruralbelarus.by
Кантактныя тэлефоны
(+375 17) 318-04-65
(+375 17) 319-01-74
(+375 44) 590-19-10
Іншыя праекты
Greenways.by
Volozhin4all.by

Гэты вэб-сайт мадэрнізаваны і падтрымліваецца пры фінансавай падтрымцы Еўрапейскага Саюза ў рамках праекта Nr. ENI-LLB-1-016 «Захаванне і садзейнічанне прасоўванню кулінарнай спадчыны і традыцыйных рамёстваў» (BELLA CULTURE).
Яго змест з'яўляецца выключнай адказнасцю Беларускага грамадскага аб'яднання «Адпачынак у вёсцы» і не з'яўляецца адлюстраваннем афіцыйнай пазіцыі Еўрапейскага Саюза.