Склад:
● бульба (10 шт.),
● мука (3–4 ст. л.),
● яйкі (1 шт.),
● соль,
● цыбуля.
Гатаванне
Здрабнім абабраную бульбу кухонным камбайнам ці на дробнай тарцы. Атрыманае бульбяное пюрэ адкінуць на марлю або шчыльную тканіну, каб сцёк бульбяны сок. Адціскаць так, каб сфармаваць цеста ў адзінае цэлае. Калі сцэджаны бульбяны сок адстаіцца, крухмал, гэтак жа дадаць да бульбы. У падрыхтаваную бульбу дадаць таксама муку, яйка, соль, крухмал.Вымешваць. Зфарміраваць маленькія аднолькавыя шарыкі, каб яны зварыліся адначасова. Падрыхтаваныя шарыкі апусціць паштучна, апускаем паступова, каб пазбегнуць зліпання, у рондаль з крыху падсоленай вадой. Вада ўвесь час павінна кіпець. Варыць страву пры умераным кіпенні да гатовасці прыкладна 20 хвілін.
Пакуль клёцкі варацца, трэба начысціць і наразаць цыбулю. Звараныя клёцкі, перакласці ў патэльню, туды ж задаць цыбулю. Усе разам абсмажыць да гатоўнасці цыбулі.
Дзе пакашатаваць
Аграсядзіба “На Зарэчнай вуліцы”
Палікарпук Ала
+375 (29) 793-31-91
dershovo@rambler.ru
Брэсцкая вобл., Кобрынскі р-н, в. Пяскі-1, вул. Зарэчная, д. 8
Агроусадьба
Каментары