Склад:
● ялавічныя ныркі (200 г),
● мякаць свініны (200 г),
● мазгі (150 г),
● бульба (1 шт.),
● тлушч (1 ст. л.),
● цыбуля (1–2 шт.),
● воцат (1 ст. л.),
● сухары (2–3 ст. л.),
● соль,
● перац.
Гатаванне
Выдаліць з нырак тлушч і плеўкі, вымыць, заліць халоднай вадой. Калі вада закіпіць, зліць яе, зноў вымыць ныркі, яшчэ раз заліць свежай вадой, зварыць.
Мазгі прамыць, ачысціць ад плеўкі, апусціць у падсолены вар з воцатам, варыць 4–5 хвілін.
Свініну разам з падрыхтаванымі ныркамі і мазгамі, а таксама цыбуляй прапусціць праз мясасечку, дадаць цёртую на тарцы бульбу, соль, перац, перамяшаць. З атрыманай масы сфармаваць катлеты, укачаць іх у паніровачныя сухары і абсмажыць з абодвух бакоў.
Дзе пакаштаваць
Аграсядзіба “Карыцька”
Карыцька Алеся
+375 (29) 311-44-20
Мінская вобл., Маладзечанскі р-н, в. Насілава, вул. Савецкая, д. 43А
Каментары