Каркуўка з паляндвіцы ў бульбяным жупане

Склад:

● свініна,

● бульба,

● яйка,

● крухмал,

● соль,

● кампазіцыя спецый.

Гатаванне

Традыцыйная польская каркуўка – гэта проста прыпраўленая печаная свініна, большай часткай з шыйнай выразкі. У беларускім варыянце, узніклым, безумоўна, значна пазней, галоўная частка стравы – прыгатаваная са спецыямі свежая свіная паляндвіца – змяшчаецца ў своеасаблівую “вопратку”–жупан з бульбы. Асноўныя інгрэдыенты каркуўкі ў бульбяным жупане – свініна, бульба, яйка, крухмал, соль і кампазіцыя са спецый.

Сакавітую, добра прыпраўленую адбіўную з паляндвіцы змясціць паміж двух слаёў бульбянога цеста і запякаць. Падаваць на стол з гарнірам з зеляніны і марынаваных агуркоў.

Дзе пакаштаваць

Аграсядзіба Дукорскі маёнтак Захаранка Андрэй
+375 (44) 551-77-01
[email protected]
Мінская вобл., Пухавіцкі р-н, а. г. Дукора, вул. Школьная, д. 15

Агроусадьба

Каментары