Індык запечаны па-беларуску

Склад:

● мяса індычкі,

● соль,

● спецыі,

● масла (1 ст. л.),

● мука (2 ст. л.),

● булён,

● жаўткі (2 шт.),

● цытрынавы сок / смятана (2 ст. л.).

Гатаванне

Вычышчаную птушку разрэзаць на кавалачкі, пасаліць, дадаць спецыі і паставіць варыць. Калі мяса стане мяккім, растапіць лыжку масла, змяшаць з мукой, развесці працэджаным булёнам і, памешваючы, давесці да кіпення.

Узбіць жаўткі, дадаць трохі цытрынавага соку, змяшаць з соусам, падцяпліць, але не кіпяціць. Гэтай падліўкай заліць мяса. Цытрыну можна замяніць 2 сталовымі лыжкамі смятаны.

Дзе пакаштаваць

Аграсядзіба Прылучкі

Мяркулава Ірына

+375 (29) 656-22-02

zakaz@priluchki.com

Мінская вобл., Мінскі р-н, в. Прылукі, зав. Азёрны, д. 4

Агроусадьба

Каментары

Беларускае грамадскае аб'яднанне Адпачынак у вёсцы
Беларусь, Мінск, вул. Дуніна-Марцінкевіча, 6
E-mail: info@ruralbelarus.by
Вэб-сайт: www.ruralbelarus.by
Кантактныя тэлефоны
(+375 17) 318-04-65
(+375 17) 319-01-74
(+375 44) 590-19-10
Іншыя праекты
Greenways.by
Volozhin4all.by

Гэты вэб-сайт мадэрнізаваны і падтрымліваецца пры фінансавай падтрымцы Еўрапейскага Саюза ў рамках праекта Nr. ENI-LLB-1-016 «Захаванне і садзейнічанне прасоўванню кулінарнай спадчыны і традыцыйных рамёстваў» (BELLA CULTURE).
Яго змест з'яўляецца выключнай адказнасцю Беларускага грамадскага аб'яднання «Адпачынак у вёсцы» і не з'яўляецца адлюстраваннем афіцыйнай пазіцыі Еўрапейскага Саюза.