Склад:
● мука,
● яйкі,
● соль,
● цукар,
● сыроватка,
● сода,
● алей,
● яблыкі,
● смятана (для падачы).
Гатаванне
Замясіць цеста для аладак: узбіць міксерам сыроватку, яечныя жаўткі, соль, цукар, дадаць прасеяную муку, соду і алей. Асобна ўзбіць яечныя бялкі і падмешаць да цеста.
Падрыхтаваць яблыкі: выдаліць асяродак з костачкамі і наразаць кружочкамі.
На разагрэтую патэльню, змазаную раслінным алеем выкласць 1 сталовую лыжку, у сярэдзіну –кружок яблыка. Абсмажыць з двух бакоў. Зняць з патэльні і пасыпаем цукрам з боку яблыка. Падаць са смятанай.
Дзе пакаштаваць
Аграсядзіба “Хутар Ёдзішкі”
Абрамава Таццяна
+375 (29) 870-44-18
Віцебская вобл., Браслаўскі р-н, хутар Ёдзішкі
Агроусадьба
Каментары