Склад:
● гарбуз (½ шт.),
● яйкі (2 шт.),
● манка (2 ст. л.),
● мука (1 ст. л.),
● соль (½ ч. л.).
Гатаванне
Абабраць лупіны са спелага гарбуза, выдаліць з яго мякаць, нацерці на буйную тарку. Засыпаць манку і даць пастаяць 20–25 хвілін. Затым дадаць муку, яйкі і соль. Змяшаць. Аладкі гарбузовыя смажыць на сланечнікавым ці аліўкавым алеі на павольным агні з двух бакоў, акуратна перагортваючы лапатачкай, да прыемнага румянага колеру.
Гарбузовыя аладкі па-валожынскі падаць гарачымі са смятанай.
Дзе пакаштаваць
Аграсядзіба “Налібоцкія васількі”
Шакун Марыя
+375 (29) 313-78-64
forestboy@tut.by
Мінская вобл., Валожынскі р-н, в. Белакорац, вул. Падлесная, д. 16
Агроусадьба
Каментары