Жур

Склад:

● аўсяныя шматкі “Геркулес”,

● вада,

● аржаны хлеб,

● кефір (½ шклянкі).

Гатаванне

Запоўніць 3-літровы слоік да паловы геркулесам і даліць даверху астуджанай кіпячонай вадой.

Дадаць кавалак аржанога хлеба або паўшклянкі кефіру і пакінуць на двое сутак для закісання.

Затым працадзіць сумесь, выціснуць шматкі праз марлю, прамыць іх некалькі разоў кіпячонай вадой, зліць усю вадкасць у 5-літровы рондаль. Даць адстаяцца яшчэ 10–12 гадзін. У рондалі ўтворыцца два пласты. Асцярожна зліць верхні, а пакінуты асадак (500–600 мл) паставіць у халадзільнік (можна захоўваць каля тыдня). Некалькі лыжак гэтага канцэнтрату размешаць у 0,5 л халоднай вады і варыць на павольным агні, не перастаючы памешваць. Вараць да кіпення, як кісель. У канцы варэння дадаць соль, масла. Жур можна заправіць смажанай на сале цыбуляй або цукрам з алеем, есці цёплым.

Дзе пакаштаваць

Аграсядзіба На Зарэчнай вуліцы

Палікарпук Ала
+375 (29) 793-31-91
dershovo@rambler.ru

Брэсцкая вобл., Кобрынскі р-н, в. Пяскі-1, вул. Зарэчная, д. 8

Агроусадьба

Каментары

Беларускае грамадскае аб'яднанне Адпачынак у вёсцы
Беларусь, Мінск, вул. Дуніна-Марцінкевіча, 6
E-mail: info@ruralbelarus.by
Вэб-сайт: www.ruralbelarus.by
Кантактныя тэлефоны
(+375 17) 318-04-65
(+375 17) 319-01-74
(+375 44) 590-19-10
Іншыя праекты
Greenways.by
Volozhin4all.by

Гэты вэб-сайт мадэрнізаваны і падтрымліваецца пры фінансавай падтрымцы Еўрапейскага Саюза ў рамках праекта Nr. ENI-LLB-1-016 «Захаванне і садзейнічанне прасоўванню кулінарнай спадчыны і традыцыйных рамёстваў» (BELLA CULTURE).
Яго змест з'яўляецца выключнай адказнасцю Беларускага грамадскага аб'яднання «Адпачынак у вёсцы» і не з'яўляецца адлюстраваннем афіцыйнай пазіцыі Еўрапейскага Саюза.