Склад:
● малако (3,2 л),
● маргарын (1 пачак),
● масла сметанковае (½ пачка),
● соль,
● цукар,
● мука (3 кг),
● яйкі (5 шт.),
● маянэз (1 пачка).
Гатаванне
3 л свежага малака давесці да кіпення, але не кіпяціць, дадаць 1 пачак маргарыну і паўпачкі сметанковага масла, добрую жменю солі, каля 900 г цукру, усё добра змяшаць, даць астыць. Дадаць 300 г дрожджаў і пачынаць рашчыняць – прасеяць 3 кг мукі, накрыць, каб падышло. Падпарыць 200 г малака, узбіць 5 яек, дадаць 200 г цукру. Дадаць 1 пачак маянэзу. Мясіць добра і хутка, папярэдне намачыўшы рукі алеем. Пакінуць, каб падышло. Пакласці на бляху. Выпякаць у печы 40–60 хвілін у залежнасці ад памеру.
Дзе пакаштаваць
Аграсядзіба “Мотальская Венецыя”
Стасевіч Ірына
+375 (29) 313-41-70
+375 (29) 625-83-22
Брэсцкая вобл., Іванаўскі р-н, в. Моталь, вул. Рачная, д. 29
Каментары