Мачанка з блінамі

Склад:

● мяса,

● каўбаса,

● мясны булён,

● смятана,

● мука,

● цыбуля,

● вада,

● малако,

● соль,

● цукар,

● дрожджы разведзеныя,

● яйкі,

● тлушч растоплены.

Гатаванне

Мяса наразаць па 2 кавалкі на порцыю, абсмажыць, заліць булёнам і тушыць. На булёне, што застаўся пасля тушэння, прыгатаваць соус са смятаны, пасераванай мукі і цыбулі. Соусам заліць мяса, смажаную каўбасу і давесці да кіпення. Бліны падаць асобна.

Бліны: у невялікай колькасці вады ці малака распускаюць соль, цукар, дадаюць папярэдне разведзеныя ў цёплай вадзе дрожджы, дадаюць яйкі і змешваюць да аднароднай масы, затым уводзяць растоплены тлушч і зноў змешваюць да аднароднай масы. Цеста пакідаюць у цёплым месцы на 3-4 гадзіны. Падчас закісання цеста перамешваюць. Бліны выпякаюць на чыгунных патэльнях, змазаных тлушчам.

Дзе пакаштаваць

Аграсядіба ТадосіАнішчанак Валянціна

+375 (29) 390-36-47
tadosi@tut.by
Гомельская вобл., Петрыкаўскі р-н, а. г. Ляскавічы, вул. Камсамольская, д. 28

Агроусадьба

Каментары