Каўбаса па-хатняму

Склад:

● лапатка традыцыйная свіная (500 г),

● лапаткавая частка ялавічная (500 г),

● часнок (5 зубчыкаў),

● заправа для хатняй каўбасы (1 ст. л.),

● чэрава свіное (30 г),

● соль (10 г),

● перац чорны молаты (20 г),

● каляндра молатая (10 г).

Гатаванне

Свініну здрабніць на мясасечцы з адтулінамі ў рашотцы 8–12 мм, ялавічыну 2–3 мм. У фарш дадаюць соль, здробнены часнок, спецыі, вымешваць на працягу 5–7 хвілін і напоўніць падрыхтаваную абалонку.

Ступень набівання абалонкі павінна быць слабай з мэтай захавання яе цэласнасці пры тэрмічнай апрацоўцы кілбасы.

Дзе пакаштаваць

Аграсядзіба На возеры

Гордан Юрый

+375 (29) 781-18-96

uxda@mail.ru

Гродзенская вобл., Гродзенскі р-н, а. г. Азёры, вул. Вільянава, д. 88

Агроусадьба

Каментары

Беларускае грамадскае аб'яднанне Адпачынак у вёсцы
Беларусь, Мінск, вул. Дуніна-Марцінкевіча, 6
E-mail: info@ruralbelarus.by
Вэб-сайт: www.ruralbelarus.by
Кантактныя тэлефоны
(+375 17) 318-04-65
(+375 17) 319-01-74
(+375 44) 590-19-10
Іншыя праекты
Greenways.by
Volozhin4all.by

Гэты вэб-сайт мадэрнізаваны і падтрымліваецца пры фінансавай падтрымцы Еўрапейскага Саюза ў рамках праекта Nr. ENI-LLB-1-016 «Захаванне і садзейнічанне прасоўванню кулінарнай спадчыны і традыцыйных рамёстваў» (BELLA CULTURE).
Яго змест з'яўляецца выключнай адказнасцю Беларускага грамадскага аб'яднання «Адпачынак у вёсцы» і не з'яўляецца адлюстраваннем афіцыйнай пазіцыі Еўрапейскага Саюза.